Due médiaügynökség

Ismét fiatal fejlesztő tehetségek pályázatát várja az Invitel!

Az Invitel Magyarország meghatározó telekommunikációs és informatikai szolgáltató vállalataként évről évre keresi a legtehetségesebb fiatal fejlesztőket. Számukra hozta létre az InnoApps Díjat, amelyre bármilyen saját programmal, applikációval, facebook vagy más webes alkalmazással nevezhetnek.

Két kategóriában hívja versenyre az Invitel a fiatal fejlesztőket, köztük a középiskolásokat és a felsőoktatási intézmények hallgatóit. A tanulói jogviszony idén már nem feltétel, viszont csak 30 év alattiak pályázhatnak. Az üzlethez, munkához kötődő, komolyabb témájú fejlesztésekkel az InnoApps „Ne szórakozz!” kategóriában, a „könnyedebb” hangvételű fejlesztésekkel pedig a „Szórakozz!” kategóriában lehet pályázni. Az előbbi kategória győztesét szakmai zsűri választja ki, a második kategória versenyzőire pedig a Facebookon lehet majd szavazni.

Tavaly a „Ne szórakozz” győztese Szalkai Balázs lett, a HuMap fejlesztője. A HuMap egy nyílt forráskódú, ingyenes, hirdetésmentes offline térképalkalmazás, amelyben Magyarország, Budapest és több európai nagyváros térképét használhatjuk internetkapcsolat nélkül. Balázs az elmúlt egy évben még tovább fejlesztette programját és közben már az ELTE PhD hallgatója. „Most már ’Közeli helyek’ és ’Útikönyv’ funkciókkal is rendelkezik a program, ami a turistáknak lehet igazán hasznos. Úgy érzem, ezekkel már lényegében teljes lett az alkalmazás, amelynek a legfőbb előnye az egyszerűsége” – mondta el Balázs. „Mindenekelőtt örültem a nagy értékű nyereménynek, és nagyon jó érzés volt az elismerés. Hozzátenném, hogy mindez a szakmai karrieremet is segítette: az Invitel InnoApps Díjnak és a HuMap-nak is köszönhetem azt, hogy azóta kapcsolatba kerültem egy navigációs szoftvert fejlesztő céggel, akik azóta is foglalkoztatnak” – összegezte tapasztalatait a tavalyi győztes.

A „Szórakozz!” kategória internetes szavazásának tavalyi nyertese Hegedűs Tamás, a Budapesti Műszaki Egyetem korábbi hallgatója lett, a Knot it Out! ("Bogozd ki!") játékkal. Tamás januárban megszerezte a BSc mérnök informatikus diplomát és egy befektetési banknál kapott gyakornoki állást. „Azon kívül, hogy a nyereményként kapott táblagépet a mai napig is aktívan használom, a sajtónak adott interjú és a televízióban való szereplés is hasznos tapasztalat volt. Emlékszem, amikor a nagybátyám örömteli hangon felhívott, hogy éppen az Invitel szórólapját tartja a kezében, és megismert a fedőlapon. Ráadásul egy ilyen eredmény jó referencia, ami előnyt jelent munkakereséskor is. Természetesen idén is indulok az Invitel versenyén, de ezúttal nem a szórakoztató, hanem a hasznos alkalmazások kategóriájában. Az ismerőseimet is arra buzdítottam, hogy jelentkezzenek, és mindenkinek szívesen ajánlom az Invitel pályázatán való részvételt” – emlékszik vissza a Kibogozó fejlesztője.

Az InnoApps Díjra egy egyszerű webes felületen lehet pályázni a www.invitel.hu/innoapps oldalon. A nevezési határidő március 31.

Az Invitelről

Az Invitel a magyar telekommunikációs piac egyik meghatározó szolgáltatójaként széleskörű portfolióval áll lakossági és üzleti ügyfelei rendelkezésére. Lakossági kínálatunkban megtalálható számos szórakoztató és multimédiás szolgáltatás, az interaktív, digitális és HD televízió éppúgy, mint a gyors internet és a telefonszolgáltatás. A vállalati piacokon a legmodernebb előfizethető informatikai és felhő-alapú IT megoldásokon felül hang- és adatszolgáltatásokat nyújtunk partnereinknek országos optikai kábelhálózatunkon keresztül. Az Invitel számos ügyfélszolgálati ponttal várja előfizetőit országszerte, székhelye Budaörsön található.
 

Vissza a hírekhez

Due médiaügynökség

- DUE Produceri Iroda Kft.
1148 Budapest, Örs vezér tere 11.
+36 1 220 5844 due@due.hu