Due médiaügynökség

2013 IQ-bajnokai a Nagy Diák IQ-teszten

2013. december 5-én, csütörtökön véget ért a még szeptemberben útjára induló, a Diákhitel Központ, a DUE Médiahálózat és a Mensa HungarIQa által meghirdetett első országos ifjúsági IQ-bajnokság, a Nagy Diák IQ-teszt.

A kezdetekben 15 000 fiatal töltötte ki az online tesztet, közülük 604-en mérkőztek meg novemberben a döntőbe jutásért.

A döntő a Lurdy Konferencia- és Rendezvényközpontban került megrendezésre, ahova több mint 200 fiatal jött el, hogy utoljára összemérje tudását. Az idei pekingi világbajnokságon is használt feladattípusokkal kellet megbirkózniuk.

Az egész délután tartó vetélkedő három részből állt. Az első, írásos forduló után a legjobb 20 versenyző (10 lány és 10 fiú) jutott tovább a második szakaszba. Egy már látványosabb, a közönség által is végignézhető fordulóban derült ki, hogy ki legyen végül az a két-két diák, akik megküzdenek a fődíjért. A döntő végén Tóth Emese Anna Erdős Szilviával, Kóczán Gergely pedig Fekete Róberttel versengett. Egy-egy táblára írva kellett megoldaniuk az utolsó feladatokat, és ezzel eldönteniük, hogy a megmérettetésben melyikük a legeredményesebb, és ki kapja a fődíjat, az iPad Minit. Szoros küzdelem után a lányok közül Tóth Emese Anna, a fiúk közül pedig Kóczán Gergely került ki győztesként, ezzel elnyerve nem csupán az iPad Minit és a győzelemért járó serleget, de az egy éves ingyenes Mensa-tagságot is. A Mensa HungarIQa tagjai az ország legmagasabb intelligenciájú emberei közül kerülnek ki.

A második és harmadik helyezettek sem távoztak üres kézzel. A Diákhitel Központ jóvoltából mindannyian egy-egy iPod Shuffle zenelejátszóval lettek gazdagabbak.

Rátonyi Kriszta, a rendezvény háziasszonya segítségével adta át az esemény végén a díjakat Imre Zita, a Diákhitel Központ kommunikációs igazgatója, Nagy Lantos Balázs, a Mensa HungarIQa elnöke, Kecskés István, a DUE Médiahálózat elnöke és Szayly József, a DUE Médiahálózat alelnöke.

Nem maradt le az sem, aki az idén kimaradt a Nagy Diák IQ-tesztből. Az esemény sikerére és a hatalmas érdeklődésre való tekintettel 2014-ben is útjára indul majd a Nagy Diák IQ-teszt, hogy Magyarország fiataljai megmutathassák, hogy ki az év „IQ bajnoka”.

Vissza a hírekhez

Due médiaügynökség

- DUE Produceri Iroda Kft.
1148 Budapest, Örs vezér tere 11.
+36 1 220 5844 due@due.hu