Due médiaügynökség

Lezárult a Nagy Diák IQ-teszt első fordulója

Pedig ez nem kis fáradságot jelentett a kitöltőknek: az adaptív tesztet végigcsinálni körülbelül fél órát vett igénybe.

A második forduló már személyes jelenlétet igényel, az online teszten a 125 pont feletti eredményt elérteknek a Mensa HungarIQa hivatalos felvételi tesztjével kell megbirkózniuk. Ők sincsenek kevesen: a kitöltők negyede, 2905 fiatal jutott tovább a második fordulóba. Az online tesztírás során a fiúk voltak a bátrabbak. A továbbjutók 61 százaléka közülük került ki, míg a lányok aránya 39 százalék.
A magukat próbára tevő fiatalok közül a 20 és 24 év közöttiek voltak a legaktívabbak, közülük került ki a kitöltők 45 százaléka.
A második forduló résztvevőinek harmada érkezik Budapestről, a megyeszékhelyekről jön a tesztírók 20 százaléka, kisvárosokból és falvakból jön 45 százalék.
A Diákhitel Központ és a DUE Médiahálózat a november 16-án és 23-án zajló második fordulóban keresi tovább Magyarország legintelligensebb diákjait. Itt minden tesztíró jutalomsorsoláson vesz részt, amelyen az 5 darab iPod Shuffle zenelejátszó és az 5 darab diákhiteles ajándékcsomag egyikét nyerhetik meg. A Mensa HungariQa hivatalos tesztjén a 130 pontos szintet megütő fiatalok lehetőséget kapnak, hogy tagjai lehessenek Magyarország legmagasabb intelligenciájú embereit tömörítő klubjának. És egyben bejutnak a harmadik fordulóba.
A fődíjak ebben, az utolsó fordulóban találnak gazdára. A megmérettetésre december 5-én kerül sor, amelyen a legjobb eredményt elérő fiú és lány egy iPad Minivel térhet haza a Diákhitel Központ jóvoltából. Valamint azzal a boldog tudattal, hogy 2013-ban a Nagy Diák IQ-teszt szerint ő Magyarország legintelligensebb fiatal fiúja, illetve leánya.

Vissza a hírekhez

Due médiaügynökség

- DUE Produceri Iroda Kft.
1148 Budapest, Örs vezér tere 11.
+36 1 220 5844 due@due.hu