Due médiaügynökség

Több mint 1.000 fiatal újságíró a DUE Országos Ifjúsági Sajtófesztiválján

 A Diák- és Ifjúsági Újságírók Országos Egyesülete (DUE) május 11-én, immár tizenkilencedik alkalommal rendezte meg a diákújságírók és diákrádiósok legnagyobb éves seregszemléjét, az Országos Ifjúsági Sajtófesztivált.


A DUE Médiahálózat több mint ezer diákújságíró részvételével rendezte meg a 19. Országos Ifjúsági Sajtófesztivált 2012. május 11-én a budapesti Millenáris Fogadóban. Az év legnagyobb ifjúsági médiaeseményre meghívást kaptak a DUE Országos Iskolarádió Hálózatába tartozó szerkesztőségek diákrádiósai, illetve patronáló tanárai.

Már hagyománynak számít, hogy a DUE a rendezvényen hirdeti ki a Tehetségkutató Diákmédia pályázatának eredményét, amely közel 3 millió forint összdíjazású volt. Idén több mint hatvan fiatal és szerkesztőség kapta meg az év diákújságírója, diáklapja, diákrádiósa/diákrádiója, diákfotósa, online diákmédiuma vagy diák-videóújságírója, illetve egy pedagógus az év mentora címet. A rendezvényen átadták az Ifjúsági Sajtódíjat is, amelyet évente egy fiatal tehetséges újságíró kaphat meg. A díjat a DUE Médiahálózat két alapító alelnöke, Dr. Balázs Géza és Szayly József 1997-ben alapította.

A Sajtófesztivál programjaival a fiatalok médiaértését, médiahasználatát kívánják segíteni a szervezők. Az egyesület és a rendezvény célja is, hogy az internet és a televízió előtt felnövő nemzedék tudatosan, kritikusan fogyassza a médiatermékeket, biztonságosan használja a jelenkori kommunikációs csatornákat. A DUE feladatának tekinti, hogy a környezetükben véleményformáló diákújságírókat és diákrádiósokat a minőségi médiatermékek előállítására és az újságírói etika szabályainak betartására tanítsa, erre mutasson nekik példákat. Épp ezért állt idén is az ügy mellé a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság, amely főtámogatóként vett részt a rendezvényen, és számos szakmai programmal, előadással gazdagította a tematikát. Az NMHH jóvoltából a hatóság munkatársai és a diákújságírók egy rendhagyó „Maradj talpon” vetélkedő keretében mérték össze tudásukat. Szalai Annamária, az NMHH elnöke exkluzív sajtótájékoztatót is tartott, ahol a jövő szakemberei a káros internetes tartalmak elleni fellépéssel kapcsolatban tehettek fel kérdéseket a hatóság elnökének.

A DUE Sajtófesztivál szakmai programjait színes kísérőprogramok gazdagították, ahol tehetséges fiatal zenekarok és táncosok mutatkoztak be, a programot Baricz Gergő fellépése zárta.

Köszönjük támogatóinknak (NMHH, Diákhitel Zrt, Richter Gedeon, UPC, Telenor, Huawei, British Council), hogy megjelenésükkel emelték a rendezvény színvonalát! Az Országos Ifjúsági Sajtófesztivál jövőre ünnepli 20. születésnapját.

Vissza a hírekhez

Due médiaügynökség

- DUE Produceri Iroda Kft.
1148 Budapest, Örs vezér tere 11.
+36 1 220 5844 due@due.hu