Due médiaügynökség

Véget ért a Nagy Diák Agrárteszt 2.

 A Nagy Diák Tesztek edukatív programsorozat keretében a Nagy Diák Agrárteszt 2 első fordulója 2022. szeptember 1. és 2022. december 15. között zajlott. Az első fordulóból az 1000 legjobb eredményt elért diákot invitálták a középdöntőbe a szervezők. A második fordulót szintén online, december 28. és 30. között rendezték meg. Olyannyira szoros volt a küzdelem, hogy nemcsak a középdöntő 10 legjobb versenyzőjét, hanem valamennyi 18, 17, 16 és 15 pontos játékost meghívtak a fináléba, összesen 35 diákot. Közöttük dőlt el a verseny, melynek eredményét Dr. Gyuricza Csaba, a MATE rektora hirdette ki a 23. EDUCATIO Nemzetközi Oktatási Szakkiállításon.
„Óriási siker számunkra, hogy az előző agrárteszthez képest, amin 10 ezren vettek részt, most közel 17 ezren játszottak” – fogalmazott Dr. Gyuricza Csaba. „A célunk az volt, hogy az Agrárteszten keresztül reális képet adjunk a mai agrártudományról, illetve fenntarthatóságról. Az agrártudomány a jövőben csúcstechnológiai ágazat lesz, és ehhez meg kell találnunk a legtehetségesebb fiatalokat.”
A versenyt Rédler Zalán, a balassagyarmati Balassi Bálint Gimnázium végzős hallgatója nyerte. Mint mondta, elég volt a biológia és fizika órákon figyelnie, külön nem készült a megmérettetésre. Ezért is nagy szó, hogy a Nagy Diák Tesztek történetében a fiatalember az első, aki hibátlanul játszott a döntőben. Mint kiderült, az agrár terület nem áll távol tőle, ugyanis régóta foglalkozik madarakkal.
„Eleinte galambokat és fürjeket tartottam, és 2020-ban váltottam a papagájokra” – mondta el Zalán. „Regisztrált díszmadár tenyésztő vagyok, jelenleg 28 papagájom van. Kedvencem a dél-amerikai sziklapapagáj, mert velük kezdtem a tenyésztést.”
Zalán a győzelmével egy 2 fő részére szóló, 7 éjszakás, félpanziós görög nyaralást nyert. A második helyezett Varga Dávid – aki a fehérgyarmati Deák Ferenc Általános Iskola, Gimnázium és Kollégium tanulója – egy okostelefont vihetett haza. A bronzérmes Mihalovics Máté – aki a mosonmagyaróvári Kossuth Lajos Gimnázium és Kollégium diákja – egy mountain bike-kal gazdagodott.
A szervezők eredményt hirdettek az iskolák versenyében is. A Nagy Diák Agrárteszt 2-n 402 tanintézmény vett részt, közülük a fehérgyarmati Deák Ferenc Általános Iskola, Gimnázium és Kollégium játszott a legaktívabban, ugyanis 283 diákjuk töltötte ki a tesztet. Példátlan teljesítményükért 150 ezer forintot kaptak, amit osztálykirándulásra költhetnek.

Vissza a hírekhez

Due médiaügynökség

- DUE Produceri Iroda Kft.
1148 Budapest, Örs vezér tere 11.
+36 1 220 5844 due@due.hu