Due médiaügynökség

25 éves a DUE

A DUE fennállásának 25. évfordulóját ünnepeltük november 22-én a budapesti Károlyi Étteremben. A rendezvényen szubjektív visszaemlékezésekkel és az ABCDUE című kiadvánnyal elevenítettük fel egyesületünk negyed évszázadát.
Szombat este folyamatosan érkeztek a vendégek a belvárosi Károlyi Étterembe, ahol vacsorával egybekötött születésnapi ünnepségen köszöntöttük a 25 éves DUE-t. Az alapítók mellett az egyesület korábbi és jelenlegi tagjai vettek részt az éjszakába nyúló programon.

A rendezvényen köszöntőt mondott dr. Tomszer Miklós, a DUE tiszteletbeli elnöke, valamint Kecskés István elnök, dr. Balázs Géza és Szayly József alapító alelnökök is. Az ünnepi műsoron többször is meghallgattuk Pölcz Ádám, a Magyar Nyelvi Szolgáltató Iroda vezetője zongorajátékait.

Az estét szervező bizottság felkérte a DUE elmúlt 25 évében az egyesületben tevékenykedő legaktívabb, a közösségben legismertebb tagokat, hogy egy szubjektív előadásban idézzék föl azt a korszakot, ami a legkedvesebb számukra a DUE történetéből. Így a régi és új tagok emlékeiből megelevenedett Magyarország második legnagyobb és legrégebbi újságíró szervezetének a története. De nem csak az elmúlt negyed évszázadról kaptunk a visszaemlékezőktől hiteles képet, hanem a közösség 32 évéről, hiszen a DUE története 1982-ig nyúlik vissza.

Dr. Balázs Géza nyelvész, néprajzkutató, egyetemi tanár, a DUE alapító alelnöke bemutatta a vállaltan szubjektív, ABCDUE című kiadványt, melyet a különleges alkalomra szerkesztett. Az ünnepség végén jutalmaztuk az egyesület legaktívabb tagjait. Silver fokozatú sajtóigazolványt vehetett át Gálosi Dóra, Jamriskó Tamás, Kovács Bernadett, Pap Andrea és Szentendrei Adrienn. Az este csúcspontjaként a DUE elnöksége átadta a Kaczián Gábor emlékdíjat is, melyet idén Pál Zsombor vehetett át.

A rendezvény résztvevői oldott hangulatban, megannyi emléküket felidézve és megosztva egymással folytatták a este hátralévő részét. A nyári táborok régi és új lakói nem sokkal éjfél után hagyták el a közös múltidézés helyszínét.

Vissza a hírekhez

Due médiaügynökség

- DUE Produceri Iroda Kft.
1148 Budapest, Örs vezér tere 11.
+36 1 220 5844 due@due.hu