Due médiaügynökség

A DUE Elnökségének közleménye rendezvényeinkkel kapcsolatban

Kedves Barátaink!

Mindenki előtt ismert, hogy milyen nehéz helyzetben van az ország és a világ, és ezzel kapcsolatban milyen intézkedések születtek Magyarországon. Ezek a lépések az egészségünk, az életünk védelmét szolgálják, de mindenkitől áldozatokat és lemondást vár. Nincs ez másként velünk sem, így a DUE Médiahálózatnak is lépéseket kell tennie.

A kormány által korábban hozott rendeletek egyike szerint a veszélyhelyzet ideje alatt tilos 100 főnél nagyobb, zárt térben bonyolított rendezvény megtartása. Ez érinti az egyesületünk legnagyobb létszámot vonzó rendezvényét, a Sajtófesztivált. Az eseményt ebben az esztendőben május 20-21-re terveztük. Egyelőre azonban senki sem tudja megmondani, hogy a járványügyi helyzet miatt kihirdetett korlátozó rendelkezések meddig maradnak érvényben, így nekünk is döntést kellett hoznunk: így az idei Sajtófesztivál az eredeti tervekkel ellentétben nem májusban, hanem szeptember 22-23-án lesz, az eredetileg tervezett helyszínen, az Akvárium Klubban.

Ez a döntés több más eseményünket, illetve programunkat is érinti.

1. A Tehetségkutató Diákmédia Pályázat eredményhirdetésével kapcsolatban a későbbiekben jelentkezünk információkkal. A pályázatok meghosszabbított beadási határideje, azaz március 31. után a zsűri megkezdi az értékelést, az eredményhirdetés módjáról és időpontjáról április végén döntünk. Ez a pályázat jelentős mértékben kapcsolódik a nyári táborhoz is, amelynek szervezéséről alább adunk tájékoztatást.


2. A Sajtófesztivál egyik jelentős programja több teszt-döntőt is érint. Egyeztetve az együttműködő partnerekkel, az aktuális Nagy Diák Tesztek fináléját (Nagy Diák Agrárteszt, Nagy Diák Rendszerváltoztató Teszt, Generali Nagy Diák KRESZ-teszt 4., Nagy Diák Bűnmegelőzési Teszt 3.) a szeptemberi Sajtófesztivállal együtt a fesztivál módosított időpontjában rendezzük meg. Az időpont módosítása semmiféle egyéb változást nem hoz magával.


3. Az elmúlt években a Sajtófesztivál után tartottuk meg a DUE Médiahálózat évi rendes közgyűlését. Ebben az esztendőben ennek is módosul majd az időpontja. Erről a közgyűlés előtt 30 nappal értesítjük a tagságot.


A nyári táborral kapcsolatban is sok kérdést kapunk, ezekre is válaszolunk most egyben. Az esemény meghirdetett időpontja július 3–12. Ennek megváltoztatására egyelőre nincs szükség, hiszen még közel négy hónapunk van a kezdetéig. A tábor szervezése folyamatosan zajlik, folynak az egyeztetések a csoportvezetőkkel, az egyéb résztvevőkkel. Amennyiben az élet, vagy az aktuális rendelkezések mást diktálnak majd, akkor természetesen azt a DUE kommunikációs csatornáin jelezzük majd felétek, de egyelőre úgy készülünk, hogy júliusban 40. alkalommal is megrendezzük a médiatábort.

 

Budapest, 2020. március 23.

 

A DUE Médiahálózat elnöksége

Vissza a hírekhez

Due médiaügynökség

- DUE Produceri Iroda Kft.
1148 Budapest, Örs vezér tere 11.
+36 1 220 5844 due@due.hu