Due médiaügynökség

DUE - NMHH videopályázat a digitális átállásról

A DUE Médiahálózat, a diákújságíró egyesület és a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság közös pályázatot hirdet, amelynek célja, hogy segítsen – elsősorban az idősebb korosztálynak - megérteni, mi a digitális átállás és miért jó a digitális televíziózás. A pályázat során a zsűri legfeljebb egy perces, kreatív, könnyen érthető videókat vár, amelyek közül a legötletesebbet iPhone5-tel jutalmazza.

2013 a digitális átállás éve Magyarországon. A digitális televíziózás előnye nem csak a jobb kép- és hangminőségben rejlik, de számos olyan kényelmi szolgáltatás is elérhetővé válik, mint a digitális műsorújság vagy a videotéka.

A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság nagy hangsúlyt fektet az átállásról történő folyamatos tájékoztatásra. A hatóság és a DUE Médiahálózat által most indított videopályázat fő célja, hogy a fiatalok segítségével segítsen elmondani, megmutatni a digitális átállás folyamatát és előnyeit.

A pályázat során olyan, maximum egy perces, ötletes, könnyen érthető, szemléletes saját készítésű videókat várnak a szervezők, amelyben a pályázó elmagyarázza/megmutatja, miért fontos és hasznos a digitális átállás, mit jelent ez a fejlődés és miért jó használni ezt a technológiát.

A pályamunkák közül szakmai zsűri a legötletesebb videót iPhone 5 okostelefonnal jutalmazza, valamint ünnepélyes díjátadó keretében levetíti a 20. jubileumi DUE Sajtófesztiválon a Millenáris D épületének mozitermében.

A pályázat a Digitális átállás facebook oldalon létrehozott Forgass és ossz elnevezésű alkalmazásban valósul meg, a pályázóknak ide kell feltölteniük a videójukat. Fontos, hogy a pályamunka elkészítéséhez nem szükséges professzionális technika, akár egy mobiltelefonnal is rögzíthető a videó. A zsűri elsősorban az ötletességet díjazza, valamint az elbírálás során figyelembe veszi a videók népszerűségét (az egyes videókra leadott szavazatok számát).

A pályázat benyújtásának határideje: 2013. május 5.
Díjátadó: 2013. május 10-én a 20. Országos Ifjúsági Sajtófesztiválon, Millenáris D épület, moziterem
A Forgass és ossz az alábbi linkre kattintva érhető el:
https://www.facebook.com/Digitalisatallas/app_550583201642611?ref=ts

Vissza a hírekhez

Due médiaügynökség

- DUE Produceri Iroda Kft.
1148 Budapest, Örs vezér tere 11.
+36 1 220 5844 due@due.hu