Due médiaügynökség

Elindult a Nagy Diák Bűnmegelőzési Teszt 2.

 Nagy Diák Bűnmegelőzési Teszt elnevezéssel indult három fordulós országos verseny, amely kifejezetten a fiatalokat célozza meg. A DUE Médiahálózat népszerű tesztsorozatának ezúttal az a célja, hogy a diákok megtudják: ismerik-e a rájuk leselkedő veszélyeket, tudják-e, mi a különbség a csíny és a bűncselekmény között, és hogyan kerülhetik el azt, hogy jogsértés áldozatai legyenek. A 14-22 éves korosztálynak készült online tesztsorozat olyan érdekes kérdéseket is felvet, amelyekről eddig esetleg sokan azt hitték, hogy az még csak diákcsíny. Emellett pedig olyan új ismereteket is közöl, melyeknek köszönhetően a fiatalok pontos információkat szerezhetnek például a jogaikról, a zaklatás formáiról, a tudatmódosító szerekről, a rongálásról, a garázdaságról, szexuális, illetve vagyon elleni bűncselekményekről, vagy akár az emberkereskedelemről is.
A rendőrség tapasztalatai szerint a gyermekek és fiatalok kiemelt kockázatú csoportot képeznek bűnmegelőzési szempontból, mert hiszékenységük, bizalmuk, óvatlanságuk vagy csekély testi erejük miatt kiváló célpontjai lehetnek egy-egy bűncselekménynek.

 

A www.diakbunmegelozesiteszt.hu oldalon május 5-ig lehet kitölteni a tesztet. A legjobbak – két korcsoportos megbontásban, 14-18 évesek és 18-22 évesek - már személyesen, élőben versenyezhetnek a fődíjakért, egy-egy Huawei Mate 10 pro telefonért , valamint további okoseszközökért az Országos Ifjúsági Sajtófesztiválon 2019. május 31-én, Budapesten.
A projekt a Nemzeti Bűnmegelőzési Tanács és a Belügyminisztérium támogatásával, az Országos Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztály szakmai partnerségével valósul meg.


 

 

Vissza a hírekhez

Due médiaügynökség

- DUE Produceri Iroda Kft.
1148 Budapest, Örs vezér tere 11.
+36 1 220 5844 due@due.hu