Due médiaügynökség

Elindult a Nagy Diák Klímateszt

Globális felmelegedés, klímaváltozás. Sokat hallunk, sokat beszélünk ezekről a témákról, de mi magunk és szűk közösségünk mit tehet ezek lassításáért, megakadályozásáért? Hogyan teremthető meg az ember és a természet közötti harmónikus együttélés? Erről szól a Nagy Diák Klímateszt!


Újabb országos ismeretterjesztő játékunkba 2021. március 5-től lehet bekapcsolódni. A DUE is kiemelten fontosnak tartja a környezetért való felelősségvállalást, ezért indítottuk útjára legújabb tesztünket.


A klímaváltozás az egyik legsúlyosabb probléma, amellyel szembe kell néznünk manapság. Bolygónkon jelentős és egyre gyorsabb ütemű éghajlatváltozás figyelhető meg, amely az iparosodás után kezdődött. A globális felmelegedés egy természetes folyamat, azonban az emberi tevékenység felgyorsítja azt. A mezőgazdaság, a közlekedés és a fosszílis energiahordozók használata során olyan üvegházhatású gázok kerülnek a levegőbe, melyek meggátolják a Földre eső napsugarak visszaverődését, aminek hatására a bolygónk melegedni kezd. A meleg hatására a sarki jégsapkák olvadásnak indulnak, vagyis a fehér területek mérete csökkenésnek indul. A természetes fényvisszaverés hiányában a Föld átlaghőmérséklete emelkedni kezd – vagyis elindul a globális felmelegedés. Az erdők pusztítása, a levegő, a föld és az óceánok szennyezése mind hozzájárulnak a jelenséghez. Tudjuk, ezek a jövőnket és gyermekeink jövőjét alapvetően érintő kérdések, de mit lehet tenni mindezek ellen? Hiszen változtatni sosem késő!
Mindannyian tiszta vizet, tisztább levegőt, elviselhetőbb klímát szeretnénk. Természeti erőforrásaink gondos használatával védelmeznünk kell a jövő nemzedékek életfeltételeit. Ehhez mindenkinek hozzá kell tennie a magáét. Minden elültetett fa, minden szelektíven gyűjtött hulladék számít!


A tetsztet március 5-től lehet kitölteni a klimateszt.hu, vagy a www.nagydiaktesztek.hu oldalon, de használható hozzá a Nagy Diák Tesztek ingyenes applikáció, ami megtalálható a GooglePlay-en és az AppStore-ban is! Az online teszt kitöltői közül az 1.000 legjobb bejut a középdöntőbe. Egy egésznapos program keretében látjuk őket vendégül az Országos Ifjúsági Sajtófesztiválon. Ez 2021. szeptember 30-án lesz Budapesten az Akvárium Klubban. Itt zajlik majd az országos játék döntője is, ahol gazdára találnak a fődíjak: egy elektromos robogó, egy szuper kerékpár és egy tengerparti nyaralás.

Vissza a hírekhez

Due médiaügynökség

- DUE Produceri Iroda Kft.
1148 Budapest, Örs vezér tere 11.
+36 1 220 5844 due@due.hu