Due médiaügynökség

Minden idők legnépszerűbb Sajtófesztiválja volt a huszadik

Nagy érdeklődés kísérte a jubileumi Országos Ifjúsági Sajtófesztivált, amelyet 2013. május 10-én tartott a DUE Médiahálózat a budapesti Millenárison. Közel 2.000 média iránt érdeklődő fiatal, diákújságíró és diákrádiós fordult meg pénteken az egész napos programon.
A délelőtt a színpadon zajlott a program. A Pataki Zita vezette műsor közben a DUE vezetői, Kecskés István elnök , Balázs Géza és Szayly József alelnökök adták át a Tehetségkutató Diákmédia Pályázat díjait. A DUE és a DUE Produceri Iroda jóvoltából több, mint 3 millió forint értékben kaptak díjakat, ajándékokat a legtehetségesebb ifjú médiások. Az Országos Iskolarádió Hálózat iskolái közül tízen nyertek támogatást iskolarádiójuk stúdiójának fejlesztésére. A vásárlási utalványokat Mádai Vivien, a DUE Rádió műsorvezetője adta át.
A díjátadók sora ezzel nem ért véget. Jubileumi rendezvényünkön adtuk át a DUE és a Telenor által alapított, a „Tények nyomán” etikus diákújságíró különdíjait, az NMHH és a DUE közös, Forgass és ossz! videó pályázatának díjait, illetve az OTP is jutalmazta az Életrevaló kvíz iskolai és egyéni nyerteseit.
A nap folyamán négy helyszínen zajlottak egyszerre közönségtalálkozók, ahol a közszolgálati és a kereskedelmi média ismert arcai, újságírói meséltek a résztvevőknek életútjukról, a szakma kulisszatitkairól. A Sajtófesztivál főtámogatója, a Nemzeti Média- és Hírközlései Hatóság két helyszínének programjait rendkívüli érdeklődés övezte. A rendezvény kiemelt partnereként az OTP helyszínén a fiatalok megismerhették a legmodernebb audiovizuális technikával felszerelt Oktató Központot, amely interaktív, játékos módon nyújt gazdasági és pénzügyi ismereteket középiskolásoknak. A Huawei, a Telenor és a Richter is egész nap érdekes programokkal és hasznos ajándékokkal várták a rendezvényre látogató fiatalokat.
Délután a televíziós zenei tehetségkutató versenyek sztárjai, Radics Gigi, Pál Dénes és Agárdi Szilvi léptek föl a Sajtófesztivál nagyszínpadán.

Vissza a hírekhez

Due médiaügynökség

- DUE Produceri Iroda Kft.
1148 Budapest, Örs vezér tere 11.
+36 1 220 5844 due@due.hu