Due médiaügynökség

Négy sikeres döntő a Nagy Diák Tesztek idei évadában

Az UP Rendezvénytérben ezúttal négy játék döntőjét rendezték meg, elsőként a Nagy Diák Anyanyelvi Teszt fináléját. A Nemzeti Kulturális Alap által támogatott játékot azzal a céllal hívták életre, hogy a részvevők megmutathassák, mennyire ismerik a magyar nyelvet, gyakorolhassanak és tanulhassanak. A tesztet 10.665 14-24 közötti játékos közül Horváth Ákos nyerte. A debreceni gimnazista a döntőt követően arról mesélt, hogy jelenleg öt idegen nyelvet, angolt, németet, franciát, oroszt és latint tanul. Szabadidejében fúvószenekarban szaxofonozik. Tudását egy e-book olvasóval jutalmazták.
A döntő itt tekinthető meg.

Ezután következett a Nagy Diák KRESZ-teszt, amit azzal a céllal indítottunk el hat éve, hogy a kitöltők ingyenesen juthassanak hozzá a biztonságos közúti közlekedésüket segítő információkhoz, szabályokhoz. A döntő két kategóriában zajlott, így két első helyezettet hirdettek.
Győzelmének köszönhetően térítésmentesen szerezhet autós jogosítványt Kolozsvári Zsanett, a debreceni Huszár Gál Gimnázium tizedikes tanulója. Zsanett tudása mellett nagyban köszönheti első helyezését tanárainak, akik a döntő előtti három napban megengedték, hogy a gimnáziumi tanulmányok helyett a versenyre készüljön.
A Nagy Diák KRESZ-teszt másik kategóriájában egy elektromos robogót lehetett nyerni, amit győzelmével Pálfay Dániel, a győri Péterfy Sándor Evangélikus Gimnázium végzős hallgatója vihetett haza. Dani a pandémia kezdete óta intenzíven kerékpározik, lényegében így edzi magát győri és környékbeli utakon. A Nagy Diák KRESZ-teszt az ORFK-Országos Balesetmegelőzési Bizottság együttműködésében jött létre, további támogatók a Nemzeti Bűnmegelőzési Tanács és a Fékezd Magad Alapítvány.
A KRESZ-teszt döntő itt tekinthető meg.

Harmadikként következett – immáron a 29. Országos Ifjúsági Sajtófesztivál részeként – a Nagy Diák Klímateszt a DUE Médiahálózat és az Innovációs és Technológiai Minisztérium együttműködésében. A 34.617 indulóból Beke Bence állhatott dobogó tetejére, és egy 250.000 forint értékű utazással gazdagodott. Bence a Budapesti Corvinus Egyetem gazdaságinformatikus szakán tanul, és vállalatirányítási szoftverfejlesztéssel foglalkozik.
A Nagy Diák Klímateszt döntője itt tekinthető meg.

Legvégére maradt a Nagy Diák Bűnmegelőzési Teszt, amit 2022-ben ötödik alkalommal hirdetettünk meg a Nemzeti Bűnmegelőzési Tanáccsal közösen. A jubileumi alkalomra kapcsolódott be eddig a legtöbb diák a játékba: több mint 20 ezren töltötték ki sikeresen az online tesztet. A középdöntő fordulójában itt már két ágon folyt a verseny: 14-18, illetve 19-22 éves korosztályokra oszlott a játék, s a döntőket is ebben a két korcsoportban rendezték.
A 18 év alatti korosztályban Oláh Vince diadalmaskodott. A fóti fiatal a budapesti Eötvös József Gimnázium tanulója, szabadidejében ő is szaxofonozik.
A 18 év feletti korcsoportban Baki Zsolt lett az első. A lovasberényi fiatal a Székesfehérvári Szakképzési Centrum Széchenyi István Műszaki Technikum tanulója, és bármennyire is jól sikerült a bűnmegelőzési teszt, gépészmérnök szeretne lenni.
Első helyezésének köszönhetően Vince egy Lenovo IdeaPad laptopot, Zsolt egy Xiaomi 11T okostelefont nyert.
A Bűnmegelőzési Teszt döntője itt tekintehető meg.


A négy döntőt élőben a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság támogatásával közvetítette online platformjain a DUE, és hamarosan látható mind a négy verseny az MTVA egyik csatornáján.

Vissza a hírekhez

Due médiaügynökség

- DUE Produceri Iroda Kft.
1148 Budapest, Örs vezér tere 11.
+36 1 220 5844 due@due.hu