Due médiaügynökség

Nyerjetek strasbourgi osztálykiránulást!

Érdekel az Európai Unió? Személyesen is megismernétek az Európai Parlament munkáját? Vegyetek részt az április 1-től 15-ig tartó EUROSCOLA internetes kvízjáték tavaszi fordulójában, és 24 fős csapatotok az EP támogatásával Strasbourgba utazhat.

Mi az EUROSCOLA-játék? Ez egy internetes tudásalapú kvízjáték, Európa földrajzához, történelméhez, gazdaságához és az Európai Unióhoz kapcsolódó feleletválasztós kérdésekkel. Célja, hogy ti, középiskolás diákok, játékos formában felmérjétek, és fejlesszétek Európával kapcsolatos ismereteiteket. A legjobbak exkluzív lehetőséghez jutnak: egy strasbourgi program során a többi uniós ország diákcsapataival együtt vitathattok meg európai uniós kérdéseket.

A programban 16 és 18 év közötti diákok vehetnek részt. Az iskolában egy maximum 24 fős csapatot kell kialakítanotok két kísérő tanár bevonásával. A vetélkedőben való részvételhez az iskola egy tanárának kell regisztrálnia a sulitokat. Egy iskola egy versenyidőszakban csak egy csapatot indíthat!
A vetélkedő során 30 kérdést kaptok a következő 10 kategóriában: földrajz, gazdaság, történelem, az Európai Unió története, az Európai Unió intézményei, kultúra-nyelvek-sport, az Európai Parlament, az Európai Unió szakpolitikái, oktatás, politikai és társadalmi rendszerek.

A verseny előtt, és a verseny ideje alatt, azaz április 15-ig bármikor regisztrálhattok. Ezután máris elérhetővé válik a kitöltendő kvíz. A körülbelül 15 percet igénylő tesztet a versenyidőszak alatt csak egyszer tudjátok kitölteni!

A kvíz kitöltésekor érdemes a csapatot összehívni, hogy minél többetek tudására támaszkodva minél gyorsabban tudjátok megadni a választ a számítógépen.

Az EUROSCOLA-programra az Európai Unió mind a 28 tagállamából érkeznek diákok. Az egyes országok legjobb csapatai utaznak Strasbourgba, ahol az „Európai Fiatalok Parlamentje” találkozókon az EP üléstermében személyesen élhetik át, milyen európai parlamenti képviselőnek lenni.

A kiutazáshoz fontos az angol, a francia vagy a német nyelv ismerete. A nyertes iskolából 24 diák utazhat Strasbourgba 2 kísérő pedagógussal.

Kezdd el szervezni a csapatot, és indulj Te is az Euroscola vetélkedőn!

További részletek és a játék: www.euroscola.hu

Vissza a hírekhez

Due médiaügynökség

- DUE Produceri Iroda Kft.
1148 Budapest, Örs vezér tere 11.
+36 1 220 5844 due@due.hu