Due médiaügynökség

Rekordszámú részvétel a Nagy Magyar Filmteszten

Óriási sikerrel zárult 2021. februárjában a Nagy Magyar Filmteszt Diákoknak 4. országos játék első fordulója. Az online játékba több mint 19 ezer fiatal kapcsolódott be, akiknek filmtörténeti és filmes szakmai kérdésekre kellett válaszolniuk. A DUE negyedik alkalommal megrendezett versenyének döntője február 26-án lesz, és online élőben közvetítik. Az edukatív vetélkedő támogatója a Nemzeti Filmintézet.
A játék első fordulójában a www.filmteszt.hu oldalon kellett kitölteni egy online tesztet. Bárki részt vehetett, és rengetegen éltek is a lehetőséggel: 19.068 érdeklődő válaszolt a kérdésekre. A középdöntőbe viszont csak 14 és 20 év közöttiek juthattak be, közülük is a legjobb ezer játékos kapott meghívást a február 16-17-i eseményre, ami online zajlik.
Az utolsó fordulóba majd a legjobb 12 játékos kerül be, akik megmérkőznek egymással február 26-án, immáron személyesen, de zárt ajtók mögött. Az eseményre Budapesten, a Lurdy házban található Smash Event stúdióban kerül sor, a játékot bárki nyomon követheti, ugyanis a döntőt a szervezők élőben közvetítik itt a www.due.hu oldalon, valamint a DUE Médiahálózat Facebook-oldalán.
A DUE Médiahálózat és a Nemzeti Filmintézet a Nagy Magyar Filmteszt Diákoknak vetélkedővel népszerűsíteni szeretné a klasszikus és új magyar filmeket, tévésorozatokat, valamint szórakoztató módon ismereteket szeretne átadni a hazai és külföldi produkciókban dolgozó magyar filmes szakemberek, rendezők, operatőrök, zeneszerzők, színészek, producerek munkájáról a 14-20 éves fiataloknak. Az idén negyedszer induló országos játékba az elmúlt években összesen több mint 50.000 fiatal kapcsolódott be.

Vissza a hírekhez

Due médiaügynökség

- DUE Produceri Iroda Kft.
1148 Budapest, Örs vezér tere 11.
+36 1 220 5844 due@due.hu