Due médiaügynökség

Rengeteg élelmiszert dobunk ki - figyelmeztet a Nagy Diák Klímateszt

Az első Klímateszt sikere nyomán újra elindítottuk a Nagy Diák Klímatesztet 2021. december 20-án. Az első játékba több mint 30 ezer fiatal kapcsolódott be, az új játékba még ennél is több érdeklődőt várunk.

Az éghajlatváltozás, a megújuló energia és a környezetszennyezés is témája új, edukatív játékunknak. A Nagy Diák Klímateszt helyenként sokkoló adatokat közöl: 2050-re a tengeri madarak 99 százalékának a gyomrában lesz valamilyen műanyag. A Klímateszt nemcsak a problémákra hívja fel a figyelmet az online verseny során, hanem javaslatokat is tesz Földünk megmentésére.

A fiatalokat is rendkívüli módon foglalkoztatja a klímaváltozás kérdésköre. Mivel ebben az életkorban alakul ki a szemléletmódjuk, világnézetük, értékrendjük, ezért rendkívül fontos, hogy a témában hiteles információkat kapjanak, és véleményüket tényekre, valódi adatokra, ne pedig hamis információkra, érzelmekre, impressziókra alapozzák. Kritikával kezeljék a valótlan információn alapuló rémületkeltést, de érzékeljék a veszélyt, és reálisan értékeljék a kockázatot. A pontos és hiteles adatok, információk alapján váljanak elkötelezetté a teremtett világ megőrzése és védelme iránt. Ebben tud segítséget nyújtani a fiatalok széles rétegeinek a Nagy Diák Klímateszt.
A játékosok a Nagy Diák Tesztek applikáció segítségével is kipróbálhatják a tudásukat. A játékosoknak 18 kérdésre kell válaszolniuk.
Az online fordulóban életkortól függetlenül bárki próbára teheti a tudását, de a középdöntőbe csak a 14 és 24 év közötti korosztály legkiválóbb játékosai kapnak meghívást. A legjobban teljesítő 10 versenyző 2022. május 20-án a Budapesten, az Országos Ifjúsági Sajtófesztiválon élőben csap össze egy látványos, tévés vetélkedőkre emlékeztető helyszíni döntőben. A fődíjak egy elektromos robogó, egy szuper kerékpár vagy egy belföldi nyaralás.
A Nagy Diák Klímateszt másodjára jött létre az Innovációs és Technológiai Minisztérium támogatásával.

 

 

 

Vissza a hírekhez

Due médiaügynökség

- DUE Produceri Iroda Kft.
1148 Budapest, Örs vezér tere 11.
+36 1 220 5844 due@due.hu