Due médiaügynökség

Sajtófesztivál programja 2019

 Gyertek el a 26. Országos Ifjúsági Sajtófesztiváljára 2019. május 28-án az Akvárium Klubba! Terveink szerint ebben az évben is felülmúljuk önmagunkat, hiszen annyira remek programmal készülünk, hogy csak kapkodjátok majd a fejeteket az izgalmasabbnál izgalmasabb lehetőségek között. Ha téged is érdekel a média világa, belekóstolnál egy kicsit ebbe a színes kavalkádba, akkor itt a helyed!

A programjaink reggel 9:00 órakor kezdődnek, és délután 17:00 óráig tartanak, így a vidékről érkező résztvevők is kényelmesen hazautazhatnak, és nem maradnak le semmiről. Lássuk részletesebben, hogy mivel is készülünk a helyszínen. Mint minden évben, idén is a Sajtófesztivál egyik leginkább várt eseménye a DUE Tehetségkutató Diákmédia Pályázatának eredményhirdetése és a díjak ünnepélyes átadása. A jutalmakat hét kategóriában osztjuk ki, többek között az Év Diákújságíróját, Diákrádiósát, Diákfotósát, Diáklapját, az Év Mentorát is díjazzuk. Ekkor hirdetjük ki a NETbiztos
pályázatunk eredményét, és a Dalíró verseny nyertesét is megismerhetitek. Ha kíváncsiak vagytok, akkor az elsők között hallgathatják meg a színpadon az új szerzeményt, ami az év slágere is lehet akár!

Három, országosan meghirdetett ismeretterjesztő diáktesztünk második fordulóira és döntőire is a fesztivál keretein belül kerül sor. A Nagy Diák Bűnmegelőzési Teszten, a GENERALI Nagy Diák KRESZ Teszten, valamint a Nagy Diák Versenykultúra Teszten minden kategóriában ezer diák kapott meghívást a középdöntőre. Mindegyik döntőbe 12 játékos jut tovább, akik élőben mérhetik össze tudásukat és gyorsaságukat az Akvárium Klub színpadán.

A fődíjak között rengeteg okostelefon és okoseszköz, egy robogó és egy ingyenes jogsiszerzési lehetőség gazdára talál! Az eredményhirdetéseken és az izgalmas döntőkön túl még számos pódium-programmal színesítjük az országos diákmédia kavalkádot. Művészek, színészek, tudósok, írók, újságírók, költők, sportolók, celebek, youtuberek sokasága teszi izgalmassá minden szabad perceteket, már ha lesz ilyen egyáltalán.

A Média pódiumon a délelőtt folyamán találkozhattok Rókusfalvy Pállal és Rókusfalvy Lilivel a Duna Televíziótól, akik a „Családi kör, újra töltve” című beszélgetésre készülnek. Kerekasztal Beszélgetéssel folytatjuk az „Igazságot az álhíreknek!” címmel. Dr. Szvetelszy Zsuzsanna szociálpszichológus és pletykakutató, Nagy Krisztina médiajogász, és Lávai Richárd közösségi specialista járja körbe a témát.

Őket követi a „Téve mégis menő” című program, ahol találkozhattok a Comedy Centraltól, Kovács András Péter humoristával és Beke Dániel senior promo producerrel.

A” Riporter határok nélkül” vendége az Ont he spot riportere, S.Takács András. A DUE korábbi Ifjúsági Sajtódíjas riportere izgalmas történeteivel kápráztat el titeket. Őt követi Tilla a „Sztár nem celeb” összeállításával a TV2-től. Végezetül ezen a pódiumon vendégeskedik Dallos Bogi, a Petőfi TV „Én vagyok itt” műsorából.

Egy másik pódiumon találkozhattok Szujó Zoltán sportriporterrel, de érkeznek sportolók is ide. A párbaj tőrözőink közül Imre Géza világbajnoknak és Muhai Eszternek is feltehetitek a kérdéseiteket. Eszter öt kadét európai cím után sikeresen kivívta az első korosztályos vb aranyérmét is tizenhat évesen. Itt mesél majd a rádiós élményeiről Rákóczi Ferenc, a Rádió1 egyik reggeli műsorvezetője.

„A mobil várhat!” ezt a címet adtuk kulturális pódiumunknak. Reméljük, hogy a mobilozás helyett
inkább ezt az exkluzív programot választjátok. Megismerhetitek Kemény Gabriella kortárs költőnőt,
találkozhattok Döbrösi Laurával, az Aranyélet című sorozat színésznőjével, valamint Palotás Zsuzsi
kulturális újságíróval, és az Új Nautilus szerkesztőjével, Nagy Ritátval is. Ha mégis úgy döntesz, hogy elővennéd a telódat, nyilván nem állnak ellen a fellépők egy közös szelfinek sem.

A Csodák tárházában a legújabb tudományos eredményekkel bombázunk majd titeket. Szupermodern kütyük bemutatásával, 3D nyomtatóval, robotokkal, a legújabb mobilfejlesztésekkel
találkozhatsz. Ezen a helyszínen betekintést nyerhetsz a VR szemüvegek világába, valamint az AR
(kifejlesztett valóság) izgalmas fejlesztéseivel is megismerkedhetsz. Ráadásul nem hagyjuk, hogy a
programok során megszerzett tudásod kárba menjen, ezért időről-időre mobilos játékok segítségével
teszteljük a magadba szívott érdekes információkat. A legjobb memóriájú résztvevőket itt is
ajándékokkal jutalmazzuk.

A rendezvényünkön nyelviskolák és egyetemek is bemutatkoznak. Gyere el a Sajtófesztiválra, ahol
találkozhatsz a Language Cert-tel, a legbarátságosabb angol nyelvvizsga mesterével. A standjuknál
bátran felteheted a kérdéseidet a nyelvtanulással, nyelvvizsgákkal kapcsolatosan, illetve az egyetemek bázisainál a továbbtanulással kapcsolatos kérdéseidre is választ kapsz.

Programjaink üde színfoltjai lesznek azok a kiállítóink is, akik érdekes programokkal, játékokkal teszik izgalmassá a rendezvényünket. Többek között az ORFK-OBB standján kipróbálhatod a részeg szemüveget, és megtudhatod milyen érzés lehet ittasan közlekedni. A Generali a Biztonságért Alapítvány bázisán elsősegély-képzést tartanak, a Bringás Briganty-k pedig átnézik a bringádat – ha azzal jönnél –, szívesen adnak tanácsokat a kétkerekű paripáddal kapcsolatban. A Nemzeti Bűnmegelőzési Tanács elhozza mobil bűnmegelőzési állomását. Hogy ez mit takar, a helyszínen megtudjátok!

Jegyeket 2019. május 27-ig 2000 forintért lehet elővételben megvásárolni a TIXA oldalán ITT.
Érdemes előrelátónak lenni, mert a helyszínen 2500 forintba kerülnek majd a belépőjegyek!

Vissza a hírekhez

Due médiaügynökség

- DUE Produceri Iroda Kft.
1148 Budapest, Örs vezér tere 11.
+36 1 220 5844 due@due.hu