Due médiaügynökség

Törőcsik Mari előtt tiszteleg a jubileumi Nagy Magyar Filmteszt Diákoknak

Ötödik alkalommal indítottuk útjára a Nagy Magyar Filmteszt Diákoknak versenyt 2021. november 15-én. Az edukatív játékot azzal a céllal szervezzük, hogy a 14-20 év közötti fiataloknak szórakoztatva adjon képet és tudást a magyar filmekről, sorozatokról, alkotókról. Az országos játék a Nemzeti Filmintézettel karöltve valósul meg.

A háromfordulós játék első, online fordulójába a filmteszt.hu oldalon lehet bekapcsolódni, ahol 18 kérdésre kell válaszolni magyar filmklasszikusokkal és az elmúlt évek magyar mozifilmjeivel, sorozataival és alkotóival kapcsolatban. A szervezők külön kérdéssort állítottak össze Törőcsik Mariról, így tisztelegve az idén áprilisban elhunyt színészóriás előtt. Szintén feladványokkal emlékeznek meg Jancsó Miklós kétszeres Kossuth-díjas filmrendezőről, aki idén lett volna 100 éves.
A játékban bárki részt vehet, a tesztet 2022. február 15-ig lehet kitölteni. A résztvevők a Nagy Diák Tesztek(C) applikáció segítségével is kipróbálhatják a tudásukat. A felhasználóbarát app ingyenesen letölthető App Store-ból és a Google Play-ről.
A második fordulóba az online tesztkitöltésen legjobb eredményt elérő 14 és 20 év közötti játékosok kapnak meghívást. Ebből a fordulóból a legjobb 10 versenyző jut a döntőbe, ami 2022. március 4-én lesz az Újpest Rendezvénytérben. A fődíjat a nyertes választhatja ki egy kétszemélyes külföldi utazás, egy Xiaomi 11T Pro szupertelefon, vagy egy Samsung Galaxy Note 20 közül. A második és a harmadik helyezett jutalma egy-egy okostelefon lesz.
Az elmúlt években közel 70 ezer fiatal vett részt a Nagy Magyarteszt Diákoknak játékban.

Vissza a hírekhez

Due médiaügynökség

- DUE Produceri Iroda Kft.
1148 Budapest, Örs vezér tere 11.
+36 1 220 5844 due@due.hu